Célom a zene megszerettetése, a bátor, tiszta éneklésre való ösztönzés. Segítségül ritmushangszereket hívunk, csoportban dolgozunk, sokat éneklünk, szabadjára engedjük fantáziánkat a zene befogadásához.

Mivel ez a korosztály nem szívesen marad a fenekén 2 percnél tovább, sok mozgást iktattam a foglalkozások menetébe, különösen a nagymozgásokra fektetünk nagy hangsúlyt. Rendszeresen zenehallgatás után el is táncoljuk a hallottakat, ismerkedünk a zenekari hangszerekkel, zenei stílusokkal.

Szabad rajzolás, játékos kottaírás (gesztenyével, spatulával stb.), színekkel való megjelenítést alkalmazunk egy-egy tanult dalhoz vagy megismert zenéhez.

Fontosnak tartom a zeneirodalom leghíresebb műveit bevinni óráimra, így a gyerekek a Diótörőt, Állatok farsangját, Mozart, Brahms, Bach nevét és zenéjét biztosan megismerik a nálunk töltött idő alatt.

A pozitív megerősítés Sünizenén természetes minden egyes gyermek számára! Az éneklés és a zenére való mozgás a legjobb feszültség levezető módszer, melyet gyerekek, felnőttek egyaránt alkalmazhatnak otthon is!

Ha a gyerekek megtanulják, haza viszik ezeket a segítő, megtámogató, zene által nyújtott lazító játékokat, bármikor elő tudják húzni tarsolyukból, mikor szükség lehet rá egy-egy nehezebb pillanatban.