Mit is takar pontosan ez a megfogalmazás?

Foglalkozásainkra fél éves kortól várjuk a babákat és szüleiket. A zene varázsán keresztül segítünk játék (érintés, simogatás, hintáztató, lépegető, sok mondóka, ritmushangszerekkel való bánásmód) mintákat adni a szülőknek, hiszen nem mindenkinek adott saját tapasztalatból, hogyan lehet igazán kapcsolódni egy fél éves vagy egy 1- másfél éves babához, aki még nem beszél, a szó hagyományos értelmében még nem játszik.

Foglalkozásunkat végig kíséri az élő zene, melyet a szülők is nagyon könnyen előhívhatnak odahaza. Játékainkat a ritmika, a mozgás, az érintés és az egymásra figyelés jellemzik. Sünizenén semmi nem kötelező, ám rengeteg lehetőséget nyújt a picikkel való kapcsolódásra. Ezen zenei játékok napirendbe való becsempészése elősegíti a szülő-gyerek kötődés kialakulását, illetve erősíti a már kialakult kötelékeket.

Egyszerű, sokszor elismételt dalaink, mondókáink a beszédfejlődésben is nagy segítséget nyújtanak.

Az állandóság a foglalkozás kerete (a blokkok mindig ugyanabban a sorrendben, ugyanazzal a dallal kezdődnek), ami biztonságot nyújt a gyerekek számára, ám minden hónapban ünnepekhez, évszakhoz, eseményekhez kapcsolódó új dalok-, mondókák folyamatosan bővítik zenei tudásukat.

A foglalkozások 30 percesek – A gyerekeket fél éves kortól várjuk 3 éves korig nagy szeretettel.